sobota, junij 11, 2011

UGANI, KDO PRIDE DANES NA KAVO?

Po tolikem času od zadnjega resnega (več kot 2 x na leto) pisanja, se je težko odločiti, kje bi začel. Ne dolgo nazaj sem malo brskala po zgodovini te moje črnine in se precej narežala. Čeprav je vmes tudi precej bolj žalostnih besed, sem se spomnila (prav zaprav sta me na to, v presledku parih dni, spomnila moja draga Ollie in najboljši Cimer) na vse vragolije, super večere, zabavne MS dni, trapaste načrte in moje drage ljudi, ki so se začeli v Ljubljani. Nekateri se, seveda, nadaljujejo tudi na Koroškem, zraven pa prihajajo nove, leeeeepe, reči. In ker bi bil za po tako dolgem času od zadnjega pisanja, predolg prispevek že pretiravanje, bom skrajšala in omenila samo razveseljevanja, ki so se zgodila pred kratkim in se imajo zgoditi v bližnji prihodnosti.

Moj rojstni dan, afkors. 24. maj. In vrhunsko darilo mojega najdražjega. Sem že cel FB namalala s svojimi hvalami in važenjem :). Življenje mi lepša Dolce Gusto Piccolo, ki dela super kavico in zaradi katerega vstanem malo bolj zgodaj, da si pred službo privoščim še eno "na hitro". Pa kup ostalih, mega daril. D&G Light Blue parfumček, nove šalčke za kavo, DM darilni boni, dišeče žajfice za relaksiranje, šihtna rožca (ki cveti, in to kako! Sploh nisem vedela, da te vrste rož cvetijo) moje drage spominčice (ki me vedno in povsod spomnijo na mojo drago bico Ano, in naključje ali ne, prinesla mi jih je moja draga prijateljica Ana!), "prenašalec" kavice in nov, z milijoooooon stranmi, zvežčič, v katerega bom spravljala vse sorte in oblike besed. In kar je zeloooo pomembno - zrak za moje pisarije. V obliki podaljšanje moje spletne domene, na kateri kraljuje tale črnina, in ki mi jo prijazno, vsako leto znova, podaljša moja draga Maja. Ki, zgleda, zaupa vame, da bom pa le mogoče bolj pogosto kaj nakracala. In če so prejšnje obljube odletele z vetrom, se bom potrudila, da letošnje ne bojo. In itak sem že presegla lansko kvoto. Dva zapisa v manj kot mesecu dni, wuuuuhuuuu! Pa saj bo šlo, če zaradi drugega ne, zaradi super večera par dni nazaj. Ana in Maja, fajn da sta. In fajn, da sta malo tudi moji.

No, kakšen mesec pred mojim rojstni dnevom, se je zgodil še zaključni večer projekta Korošci pa bukve beremo, kjer sem imela čast pogovarjati se z Vinkom Möderndorferjem. Bilo je zabavno, navdihujoče in moja trema se je porazgubila ob stisku njegove roke. Prijeten, inteligenten in topel ččlovek je, tale Vinko. In tukaj gre zahvala moji dragi Tjaši, da se je spomnila name, in, seveda, naši ljubi knjižnici (mojemu drugemu domu že odkar pomnim), Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika in njeni direktorici Ireni. Pa vsem faaaajnim knjižničarkam za povrh. Super je bilo. Če koga zanima, je tukaj povezava do članka na Bajti.

No, kakšen mesec po mojem rojstnem dnevu se bo zgodil literarni večer na Perkfestu 2011 v Mežici. V nedeljo, 19.6.2011, s pričetkom ob 18. uri, se bomo pred Narodnim domom predstavile pesnice ob super glasbeni spremljavi. Nitke večera pa bo za vse prepletala moja draga Ana. Toplo vabljeni! Če bo uspelo moji dragi Mateji (iz deževne Anglije), ni vrag, da tudi vam ne bi!

Če se čas ne odloči drugače (dopusti in poletna potepanja), se zna pred avgustom zgoditi še en literarni večer, tokrat ob treski. In prav tako v Mežici. Poleg standardnega ženskega zastopstva, še s Primožem, česar se najbolj veselim. Ampak več o tem, ko se udejani.

Okej, to nas pripelje do današnjega dneva. Ne vem, kaj prinese (razen moje sestre čez par minutk na kavon mogoče mojo drago Ollie z Janom jutri, iz Ljubljane na Koroško, kar bi bilo suuuuper) in v kaj se bo nadaljeval. Vem pa, da je z dragimi ljudmi vse lepše. Pika.

State of mind: UŽIVAJTE!

Okej, in ko hoče človek že zaključit, zazvoni telefon. In na telefonu piše: Vanja. In mene skoraj kap. Jo vprašam, če se je zmotila. Ker se nisva videli od lani enkrat. Pa pravi da ne in da naj diham. Ker pride danes na kavo. In me spet skoraj kap. Finofletnofaaaaaaajn. Hop pod tuš, še enko kavo v žilo, da pridem k sebi in potem gasaaaaaaaaaaaaaa!!! ja, prvi naslov današnjega zapisa je bil Darila, takšna ali drugačna. Pa sem ga ravnokar spremenila. Čeprav je tudi Vanja ene vrste darilo!

1 komentar:

Ollie Austin pravi ...

Barbara, nama (no, celi najini družini) je najin novi dom odnesel vikend hitreje kot bi si želela. Zato se nisem oglasila. In se iskreno opravičujem. In upam, da nam uspe, ko se vrneva. Ker telih kratkih 5 delovnih dni bo najbrž zletelo mimo...
Vsekakor pa po najini vrnitvi dobita uradno vabilo na obisk. :)