ponedeljek, maj 19, 2008

FAAAAAJNE MAJSKE STVARI ali PESNIKOVANJA TAKO ALI DRUGAČE

Maj je en tak fajn mesec. Za počet fajne stvari. Na soncu. Na sveže pokošeni travi. Na toplem asfaltu. V senci... Kjer koli in kadar koli...

Prva faaaaajna stvar se je odvijala 9.5.2008 na Trubarjevi domačiji. Dom spletne poezije, ki drugače domuje na www.pesem.si, se je preselil v spominsko sobo Primoža Trubarja, neznana imena so dobila prijetne, tople obraze, niti pesnikovanja pa so se razvijale, ovijale in spletale nove vozle prijateljevanja in druženja.
Več tukaj in tukaj.


Druga faaaaajna stvar je ta, da sem bila (spet) izbrana v 2. krog Festivala mlade literature Urška. Spodaj uvrščeni v drugi krog.

... v drugi krog so se uvrstili: Sergej Učakar z Bleda, Gregor Rozman iz Medvod, Janez Porenta iz Škofje Loke, Edvard Osojnik iz Prevalj, Maja Visinski iz Slovenj Gradca, Barbara Žvirc z Raven na Koroškem, Sonja Grmovšek iz Dobrniča, Urška Kobe iz Novega mesta, Patricija Logar iz Tolmina, Aljoša Markočič iz Solkana, Iztok Majhenič iz Ljubljane, Franci Novak iz Vidma-Dobrepolja, Mirijam Sabina Žvegla iz Škofljice, Nala Bell iz Kamnice, Feliks Štefane iz Oplotnice, Manja Weingerl iz Maribora, Maruška Šibila iz Marjete, Sergej Harlamov s Ptuja in Janko Keček iz Ormoža...

Maja, čestitke še enkrat. Je malo čudno, ja, se strinjam s tabo, ampak, saj veš... We deserve it!

Tretja faaaaajna stvar - moja poezija bo izšla v knjigi blog poezije. Literarni natečaj je potekal na spletnih straneh RTV Slovenije. Fino. Spodaj mail z obvestilom:
Pozdravljeni,
vaš blog je med deli, ki smo jih izbrali za objavo v okviru MMC-jevega literarnega natečaja, zato bi vas prosili, da nam pošljete ime in priimek, pod katerim naj vaše delo objavimo v knjigi. V primeru, da dela ne želite objaviti pod pravim imenom, nam to sporočite in vas bomo podpisali z vzdevkom, ki ga uporabljate na Mojem spletu. Z vzdevkom pa vas bomo podpisali tudi, če do jutri, 16. 5., do 12h ne prejmemo nobenega odgovora.
Potrebovali bomo tudi vaš naslov, kamor vam lahko pošljemo knjigo, in vašo telefonsko številko. Ob svojih podatkih ne pozabite še enkrat navesti tudi vzdevka, pod katerim objavljate. Vse podatke pošljite na ta elektronski naslov (mmc-kultura@tvslo.si)... Najlepša hvala za sodelovanje in čestitke!
Najlepša hvala za sodelovanje in čestitke!


Ostale faaaaajne stvari:

- Microsoftova NTK 08,
- pijačka z mojimi babami v četrtek,
- piknik za moj rojstni dan naslednjo soboto, kamor pride tudi Vanč (je obljubila!)
- igrala sem poker in mi sploh ni šlo slabo,
- po doooooolgem času sem videla žlahtnika Borisa in Danija z njunima sinovoma ,
- 31.5.2008 ima moja draga Ana predstavitev svojega prvenca - knjige poezije,
- 31.5.2008 grem na ohcet, kar zna biti mega zabavno, saj se poroči očetov bratranec Bojan,
- "tekmovanje" v porjavelosti - Miš goljufa, ker je šel že dvakrat brez mene lovit ribe (in zdaj jaz čakam na lepe dneve, ko se bom s knjigo v roki parkirala na balkon in lovila sončne žarke, hehe)


Sigurno sem še kaj pozabila ali pa se bo šele prikazalo od kje... Ampak, glavno je, da je faaaaajn!!!

State of mind: Če seštejem vse skupaj, niti ni tako slabo ;)

Ni komentarjev: