četrtek, april 24, 2008

RE: 13. SLOVENSKI DNEVI KNJIGE

Hmm, res je lilo kot iz škafa, dvakrat, trikrat, petkrat. In sem vedrila. Dvakrat, trikrat, petkrat.
V Geonavtiku ob kavici in Kraljih ulice.
V Konzorciju med brskanjem po knjigah.
Celo v McDonaldsu, ker se je ravno tam spet ulilo. Z Mentorjem. In z enim veeeeelikim čokoladnim šejkom. In razočarana nad reportažo z Urške 2007. Ker ni omenjeno, da je Maja Visinski tista, ki ji bodo izdali pesniško zbirko v Prvenkah. Grdo! Aja, pa razočarana tudi nad spletno stranjo JSKD-ja. Sploh ni ažurna, jao!
Moje knjižno pohajkovanje se je končalo zvečer v Jazz klubu Gajo, na branju finalistov Pesniškega turnirja 2008. Šla sem poslušat prijateljico Majo (čestitke za finale, bejbi) pa sem srečala še Zorana Pevca, ki je bil naš mentor na zadnji Pesniški olimpiadi in Nina Flisarja, urednika Založbe Pivec ter se dogovorila za malce sodelovanja s portalom Bajta.si. Lep in produktiven dan je bil, ja.Aja, še to, imam 8 novih knjig. Imela sem jih 9. 7 kupljenih, 2 gratis. Rada imam slovenske dneve knjige, sem to že povedala? Eno knjigo sem podarila Maji. Ker je bil včeraj dan za podarjanje knjig. In milijon razlogov je, ki bi jih našla, zakaj sem jo podarila prav njej. Tudi ta, da je bila podarjena knjiga Maje Vidmar (Sobe), katere poezija je prav tako erotično sočna, kot poezija Maje Visinski. Bejbi, I'm your second biggest fan. Prvo mesto zdaj najbrž zaseda Grega, sem pa po stažu najbrž na prvem mestu, a ne?

Sem se malo oddaljila od teme, a? No, izkupiček dneva je naslednji:


1. Barbara Štucin: Draga Barbara
2. Taja Kramberger: Žametni indigo
3. Barbara Korun: Zapiski iz podmizja
4. Zoran Pevec: Moški v sobi
5. Lili Potpara: Zgodbe na dušek
6. Marjan Strojan: Dan, ko me imaš rada
7. Marjan Rožanc: Prizori s hudičem (gratis)
8. Alenka Jensterle-Doležal: Zapisi za S.G. (gratis)

State of mind: Amazed!

1 komentar:

Baki pravi ...

Baki dear,

veš, včeraj, ko sem te klicala, da mi moraš še ti povedati, da si...? No, očitno nisi bila ti tista "tretja", ki bi mi morala to povedati :-). Torej imaš še čas :-).

Te mam rada,

love Baki