petek, september 21, 2007

DOOOLGCAJT

Takole enih par dni, štiri, pet, še gre. Potem pa – dolgcajt. Na kubik. Pa rešujem sodoku in križanke (v vseh cajtngih jih rešim, še preden pride mama do njih), rišem, delam sezname, urejam in shranjujem pesmi in domislice na prenosnik, kupčkam fotografije, razglednice, plakate in fletne okvirje za slike, ki bodo romali na stene moje »nove sobe« v Ljubljani, končno sem si poštimala internet, pospravila omaro z oblačili (oskrbujem Karitas, čaka me še predal pod posteljo), pobarvala lase, pomagala Maji pri seminarski nalogi...


In gledam filme. Vsak dan. Imam prave filmske maratone, ki trajajo do poznih jutranjih ur (z jasminovim čajem in hladnim obkladkom za koleno) - The Truth About Love, Yours, Mine & Ours, Step Up, Take the Lead, Friends With Money, 13 Going on 30, Music & Lyrics, Lake House, Cars, Match Point, Walk the Line, Perfect Stranger, Bring It On, The Sentinel, Live Free or Die Hard, Something New, The Haven, Madagascar, Fracture, The Ultimate Gift – te sem, poleg tistih predvajanih na TV-ju, pogledala v času bolniške (nekatere že drugič, tretjič, petič...) + prvo sezono nanizank One Tree Hill in O.C. California, prvo in drugo sezona Northern Exposure ter prvo sezona Prison Breaka. Na TV-ju pa gledam vse možno od CSI, Monka, House-a, Razočaranih gospodinj do Kanadskega supermodela, Rexa, ponovitev Beverly Hillsa, še celo kakšna španska žajfa se najde vmes. Slabo mi gre, res. Sem čisto desperate, a ne.

In berem. Vsak dan. Piknik na Ledu (Andrej Kurkov), Roman za ženske (Michal Viewegh), Vozli in križi (Ian Rankin) Norveški gozd (Haruki Murakami), Vzgoja srca (Gustave Flaubert), Garpov svet (John Irving), Gospa Magda (Svetlana Makarovič), + vse možne revije, tudi tiste najbolj rumene, še celo Vikendov TV spored znam vsak teden na pamet. Čakajo pa me še sposojeni Sartre, Šteger in Borges ter zadnji trije nakupi - Harry Potter and the Deadly Hollows (J.K. Rowling), Dedu za petami (Arto Paasilinna) in The Architecture of Happiness (Alain de Botton). In tako se moja denarnica pridno prazni za take in podobne reči. Ki delajo (dobro) družbo in čarajo druge svetove.Skozi ušesa v glavo spuščam muziko. Vsak dan. Svojo mp3 zbirko in playliste sem tudi že pomnožila. Vsi fajni komadi, kar sem se jih spomnila, so pridno shranjeni. V različne mape. Moody, Groovy, Jazzy in podobne bedarije. Heh. In ker se je lepo število cedejev v prometni nesreči polomilo, sem se lotila tudi obnove te zbirke. Ostala sem brez nove Norah Jones, ki je bila še v foliji direkt z avgustovskega koncerta, Maroon 5 – Songs About Jane in It Won't Be Soon Before Long, Dan D – Katere barve je tvoj dan, Snow Patrol – Final Straw, Placebo – Sleeping With Gosts, Jewel – Pieces of Me, Rob Thomas - Something To Be pa najbrž še kakšnega, ki ga do zdaj pač še nisem pogrešila.Zadnje štiri dni hodim tudi na fizioterapijo. Kar moje dolgočasne dneve še podaljšuje. Zato ker imam miganje ob nečloveški uri – ob 7h zjutraj. In potem mene in moje razbolelo koleno ata pelje na kavo. Tja, kjer sem včasih delala. Da dobim kofein direkt v žilo. Pomaga nadaljevati dan. Če je pa dvojna doza, sem pa najsrečnejši otrok na svetu.

In delam načrte. Vsak dan. Za žurko, ko bo koleno okej, za obisk kakšnega koncerta (čakam na vstopnice za Michaela Bubleja v Ljubljani) in kina, za ureditev moje sobe v LJ... Razmišljam o uresničitvi prijateljevega predloga o nakupu puzzle s 15.000 kosi (samo potem bi potrebovala, tako kot pravi prijatelj, bolniško do leta 2021). In pride tudi kakšen dan, ki kar zleti mimo. Ampak redko. Zato zbiram predloge kaj početi. Lahko vam pripravim seminarsko, referat, poročilo, obnovo kakšne knjige, pregledam diplomsko. Anything. Nekaj časa še imam. Potem bo treba nazaj v službo. Can't hardly wait. And that's the truth!

State of mind: Getting better, I guess...

5 komentarjev:

Tody pravi ...

Pridie še kdaj, pogledat moj blog :) Al pa samo ne komentiraš več... Sej vem da nisem tok aktiven ampak ...

LP :P

Barbara pravi ...

hej, ti...

sej nisem pozabla nate, sem si šele ta teden poštimala internet doma, prej sm bla pa od srede avgusta brez . najprej dopust, potem prometna... Sej zdaj pa spet bo...
tut js nisem bla lih aktivna, ja...
je pa lepo spet imet dvojno življenje ;)...

oglasi se še kaj...

Lp,
Barbara

Angus pravi ...

It's great that you're back, black.

Just like "Back in black" is a fine piece of music.

Rock on,
Angus

Barbara pravi ...

Angus,

do I know you?

And by Back in black - did you mean AC/DC? If yes, I agree.

Thanks for welcome back note ;)

I will,
Barbara

Mateja pravi ...

Pa zdaj ko toliko planiras, planiras tudi izlet na sever?! Nimamo sicer najboljsega vremena, a imamo zato super ljudi.

Pozdravi doma!