sreda, maj 23, 2007

RIBNIK – 2. del

Nedelja, 20.5.2007

Tudi nedelja je bila zjutraj tekaška. In ker sem v soboto delala daljši krog kot sem ga želela, sem pred štartom še enkrat vprašala za pot. And as of my lack of orientation, lahko trikrat ugibate – ja, sem se spet »izgubila«. In šla spet predaleč (za moje noge). Aja, pa kavo sem popila pred tekom in mi sredi rosnih trav in gozdičkov ni zadišala. Well done, Barbara. Nimaš glave samo zato, da ti lasje iz nje rastejo (mi je enkrat nekdo ;) rekel).

No, po teku in tuširanju ter banani za zajtrk (komaj sem vstala od mize, pa ne zaradi »preobilnega« zajtrka, ampak me noge niso ubogale) je bilo na vrsti - delo! Ne sicer tako intenzivno kot v soboto, pa vendarle. Kamni sem in kamni tja, fantje se namreč niso mogli zediniti, kako naj bi vsa stvar delovala in izgledala. Pa še malo presajanja rastlinic, pospravljanja in kuhanja kosila. After lunch pa here we go again... Vmes, nekje sredi opoldanskega dela, so mi popustili še jezovi in sem se malo pojokcala. Ta vikend mi res ni bil glih pisan na kožo, razen svetlih izjem, ki pa same vejo, kdo so. Sem kr neki tuhtala cel dan. Brezveze. By gone!

Sem pa na podlagi podrobnega pregleda uničujočih dokazov dela na mojih nohtih popoldne ugotovila, da je primeren čas za obisk nail spa-ja. In sem si ga tudi privoščila. Tokrat brez slabe vesti in odločno. Pride čas, ko se moraš postavit zase, a ne, hihihi. Je pasalo namakanje nog in masaža rok. Pa babji čvek. Whatever.

Se mi zdi, da se mi še danes, ko pišem tale post, dogaja kot za stavo. Ampak, tale post je še kolikor toliko vesel. Počakajte, zdaj prihajajo ta depresivni. Vsako leto, ko se bliža datum, ko postanem starejša (šmrc) in modrejša (yeah, right, who am I kidding?), me zagrabi škratek Slaba volja. Čeprav se ji celo leto izogibam, pridrvi nadme z vso brzino in udari tam, kjer najbolj boli – v nepospravljeno podstrešje. Prav rabim en vikend, da se »spravim k sebi«. Imam že pripravljene kupe priročnikov o samopomoči, zalogo kofeta (za najmanj celo blokovsko nadstropje), vrečko pa pol čipsa (mogoče je že plesniv?), filmčke za jokat pa letno zalogo klineksov. SEJ SE ŠALIM (sem full zabavna, a ne, Baki in Katja P. že vesta)!

Da povzamem, vikend je MOJ!!!


Aja, tole, tle je pa končni izdelek - taaaara - RIBNIK!


State of mind: Owner of a Lonely Heart

Ni komentarjev: