sreda, maj 30, 2007

VEŠ KAM GREŠ?Evo, najbolj pretresljiva (presenetljiva?, zanimiva, dih jemajoča) zadeva, na katero sem zadnje čase (tiče se zadev, Žlehtnoba, ne oseb ;) !) naletela, takole mimogrede, danes med brskanjem po spletu. Sploh se ne morem spravit k sebi, ker ko enkrat začnem o tem razmišljat, se mi zdi, da bi se morala zapreti nekam na samo, brez zunanjih distraktorjev (ljudje, sužba, telefoni, celo splet!), in v miru prebaviti informacije z zgornjih prosojnic (saj se tako reče po naše?). Takole:

1. pretresljiva zadeva:
Prosojnici 15 in 16


V Sloveniji bo sreča že, če se sploh bo rodil kakšen otrok (mislim, danes!). Še večja bo, če se bo rodil v normalnih bolnišničnih pogojih. Zahteva debato?

2. pretresljiva zadeva:
Prosojnici 17 in 18


Okej, razumljivo, da se bodo službe danes učečih, menjale kot po tekočem traku, ampak tudi predstavljati si ne morem, kako bo to prebavila Slovenija, saj je pri nas v večino "služboobveznih" prebivalcev še zmeraj trdno zakoreninjeno prepričanje, da se držijo službe, ki jo imajo, in še bolje, da se za službo niso pripravljeni seliti. In tako nekateri že leta in leta izkoriščajo zavode za zaposlovanje, vlečejo socialno pomoč, 20 km se pa niso pripravljeni vozit v službo. Vsakemu svoje, ali kako?

3. pretresljiva zadeva:
Prosojnice 22-25


Ja, in zmeraj hitreje se bodo pojavljale službe, in seveda še prej, novi študijski programi, ki bodo ljudi za te nove službe izobraževali. Pomeni to več delovnih mest ali izkoreninjenje starih, ki bodo na račun novih tonila v pozabo? Ali pa to pomeni, da bo poraslo izobraževanje? Izobraževanje odraslih, že zaposlenih, ki se bodo hoteli/želeli/morali/... prekvalificirati? Bo zanje posluh? Denar? Huh...
(Way to complicated? Need another coffee?)

4. pretresljiva zadeva:
Prosojnici 31 in 32


Je potreben komentar? Najbrž ne, ker ko se enkrat začne z vprašanji, kot so: " Kaj če bi pa podjetje X vložilo toliko denarja v nakup ne-vem-česa-nujno-potrebnega...", se lahko gremo tako cel dan. In tako se razrastejo razne debate (v stilu DZ), ki jim ni konca...
Ampak $140 mio? Svašta.

5. (ne tako zelo) pretresljiva zadeva:
Prosojnice 33-36


Vse lepo in prav, podpiram tak razvoj tehnologije in komunikacije (hell, podpiram, po mojem sem kar malo obsedena s tem), ampak brez POST-IT listkov bi pa umrla!

6. pretresljiva (vendar že poznana) zadeva:
Prosojnici 39-41


Ja, o Googlu jaz ne smem ;), ampak vprašanje je pa na mestu, a ne?
To pa, da pošljemo toliko SMS-jev, pa skoraj malo razumem - če sodim po moji sestri, ki jih pošlje enih 10 na dan, pa krat število prebivalcev z mobilci, me čudi edino, da jih ne pošljemo še več. Šalo na stran, ljudje, veste koliko denarja je to? Koliko kosov kruha? Koliko litrov vode? Koliko cepiva in zdravil? Pa sploh ne mislim moralizirat, ker sama počnem isto, ampak pride čas, ko bi se človek (it's about time, ha?) lahko malo zamislil? Bom bolj malo spala danes...
Pa še zmeraj ne vem, kako, za vraga, smo se včasih zmenili za pijačo za vikend???

7. pretresliva, vendar razveseljiva zadeva:
Prosojnica 44


Jeeej, hura za knjige... Še zmeraj je lepše (čeprav sem zaprisežena pristašica spleta) vzeti v roke knjigo, ki diši po tisku, katere strani čutiš med prsti - živo knjigo, kot rečem jaz, kot pa napenjati oči in se matrati kako drugače... Čeprav vem, ja, tudi to mora biti...

8. pretresljiva zadeva:
prosojnica 47


Po pravici, sploh ne vem koliko to je, ampak sliši se hudičevo veliko!!!
In kam naj to shranim (rabim zunanji disk, po možnosti čim manjši, za čim več podatkov, lepe zunanjosti, lih pravi za v torbo, ima kdo?)?

9. pretresljiva zadeva:
Prosojnica 51


Spodbudno, ni kaj? Morda pa to dandanašnji študentje vedo, pa zato ne-študirajo?

In tisti, ki s(m)o nehali študirati že pred leti, je mar večina info., ki smo jih tekom študija pridobili, useless? Ja, retorično vprašanje je bilo tole, res je!

10. pretresljiva zadeva
Prosojnica 57


Se potem našim deževnim gozdovom in drevju na sploh, bolje piše?
Kdo ve? Danes? Ali pa so to svari, ki niso pomembne?

ShiftHappens!

Bohpomagej!


Care to join me in discussion?

State of mind: feelin dissy

Ni komentarjev: