petek, april 06, 2007

ZVEZEK, ŠPANŠČINA IN ROJSTNI DAN

Tako nekje na začetku srednje šole sem si, malo za šalo in malo zares, v prvi zvezek, ki je bil pri roki in je bil kolikor toliko prazen (kar se pri meni redko najde, je vse počečkano z raznoraznimi domislicami in prebliski) zvezek zapisala, kaj vse bi rada v prihodnjih letih dosegla, poskusila, videla, prebrala, naredila in kar je še takšnega, kar si takšne mlade duše v najstniških letih želijo.

Ravno danes sem se spet spomnila na ta zvezek, ko sem se prijavila na začetni tečaj španskega jezika, ki je med drugimi tudi pod TO-DO stolpcem v tistem zvezku. Se pravi, da je tole skoraj 10 (u madona!) let nekje čepelo v moji glavi, preden se je realiziralo. Tale španski-tečaj-predalček-v glavi je v teh letih prerasel mah vseh drugih pomembnosti in nepomembnosti (se mi včasih zazdi, da imam prepih v glavi in da mi veter vsakdana ravno takrat, ko je najmanj treba, vse premeče). Ampak - bolje pozno kot nikoli, a ne! In tako bom od 23. aprila dalje dvakrat na teden po dve uri spoznavala jezik worldwide priljubljenih in neskoooončno dolgih španskih nadaljevak, mojega dragega Dalija, "zelenega" Federica Garcie Lorce, Almodovarjevih mojstrovin in mogoče mi bo čez nekaj let lažje, ko bom uresničevala še en zapis iz zvezka - prehoditi romarsko pot Santiago de Compostela (pa ne zdaj mislit, da sem ne vem kako verne sorte, to je samo eden izmed mojih izzivov, da preverim psihično in fizično kondicijo - in zaradi slednje bo treba še kar nekaj časa delati na tem!).

Kar pa se tiče uresničevanja ostalih zapiskov, bom za vikend doma poiskala tale moj (zdaj mora biti že pošteno zmahan) zvezek, da preverim, kaj vse me še čaka, na kaj sem morda že pozabila in kaj dejansko lahko že odkljukam kot OPRAVLJENO.

1 komentar:

Barbara pravi ...

Baki...

tvoja mamam in atan bi bila verjetno zeeelo vesela, če bi prebrala ta tvoj post - citiram: ... bom za vikend doma poiskala tale moj ... :)

Me veseli, da imaš najmanj dva doma. Welcome to my home too.

Lep praznik,

Baki & co.