sreda, februar 07, 2007

POTOPISNO PREDAVANJE - VIETNAM

Takole, pa bom imela še eno. Potopisno predavanje namreč. Dve sta se zgodili lansko leto (eno v Knjižnici Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu, drugo v MKC Dravograd), tretje pa bo:


Datum: 10. marca 2007

Ura: 20:00

Kraj "zločina": novo odprti KMKC Kompleks na Ravnah na KoroškemVljudno vabljeni!


Za "lušte" pa tole:

"Vietnam je drugačna zgodba. Zgodba, ki se, tako kot vse druge, konča, a vendar ostaja še kako živa v spominu popotnika. Zgodba, ki preseneča, se dotakne tvojih čutov, duše, in za vedno pusti odtise na tvoji koži.
V uri in pol popotovanja od Sape na severu Vietnama, do delte Mekong in meje s Kambodžo na jugu, se boste potopili v vietnamske reke, jezera in morja, jedli z domačini, obiskali šole, plavajočo tržnico, se naučili, kakšna je razlika med pagodo in templjem, se na zadnjem sedežu starega ruskega ali nemškega motorja popeljali po vietnamskem sredogorju, spoznali manjšine, kulturo, prometni kaos, obsedenost s karaokami in vsakdanje življenje majhnih, glasnih in predvsem drugačnih Vietnamcev."

otroci v Chicken Village-u, Dalat, Vietnam- Ne, brez rane v duši ne bom zapustil tega mesta... Preveč drobcev duha sem raztrosil po teh cestah in preštevilni otroci mojega upanja goli tavajo med temi griči(Kahlil Gibran, Prerok). -Predava: Moi

Ni komentarjev: