petek, februar 09, 2007

Ljubi domek

Končno sva se s fantom vselila v najino prvo skupno stanovanje (zdaj to najbrž že vsi veste, ko sem tako težila, hi hi hi), ki je do pred kratkim premoglo le opremljeno kopalnico, štedilnik, hladilnik in jogi, mer 160x200cm, na tleh spalnice. Televizor+DVD predvajalnik sta imela mesto v dnevni sobi/jedilnici/kuhinji na tleh poleg grelnika vode in kupa DVD-jev, družabnih iger, mojih knjig, časopisov in telovadnih pripomočkov.
Matej in Irena, najina landlorda, kot jima praviva z Urošem, pa sta po parih dnevih pripeljala še pohištvo. Ja, lucky midva, sva dobila takšne landlorde, ki nama kupujejo še pohištvo! Jupiiii! Okoli pol šeste zvečer se je pred najinim novim gnezdecem ustavil kombi z Ikea vsebino: s stoli, mizo, posteljo, nočno omarico, ogledali, predalniki, obešalnikom, stojalom za čevlje in komodo ter z vselitvenim darilom nočno lučko, setom za kopalnico in košem za umazano perilo. Matej je s sabo pripeljal ogroooomen kovček vsega mogočega orodja, ob katerem sem bila jaz, totalna nepoznavalka bolj kompliciranega orodja, popolnoma fascinirana. In potem smo se "vrgli" nad kartonaste škatle, v katere je tako fino zapakirano pohištvo v Ikei (švedska iznajdljivost na kateri piše Made in Denmark, he he he, me je še enkrat znova spravila v dobro voljo, saj vse škatle vsebujejo navodila - taka, da bi stvar znali sestavit tudi ročno-ne-tako-zelo-spretni). Z Matejevim orodjem je šlo vseeno veliko hitreje kot bi šlo z Ikeinim, in v manj kot štirih urah je stanovanje dobili čisto pravo podobo doma. In DVD-ji, igre in knjige so zdaj lepo pospravljeni!

Seveda je manjkal še kupček malenkosti, ki naredijo domače vzdušje in olajšajo delo doma, zato sva si tudi midva omislila en krajši (tako ponavadi tolažim Uroša) nakupovalni izletek v Graz, destinacija - Ikea! Ki je meni zeloooooooooo pri srcu s kupom za moške popolnoma neuporabnih stvari - kar se jim pozna (moškim, seveda) na obrazu, ko kot mule tovorijo polne vozičke robe, kateri se na prvi pogled vidi, da jo je izbrala ženska roka, za ženske pa (vsaj jaz sem takšna) pravi mali pisani raj stvarčic, za katere na licu mesta zagotavljaš, da brez njih ne moreš več živeti, kasneje pa doma ugotoviš, da so 1. prevelike ali premajhne, 2. nepravih barv in proporcev, 3. preveč lesene, kovinske, premehke..., v glavnem, neprimerne! Ampak, pustimo malenkosti, zmeraj do zdaj sem v Ikei našla kakšno stvar, zaradi katere se je pot izplačala. Tokrat je to polica, ki je zdaj pritrjena na zunanjo stranico omare, na kateri so našli svoj prostor spominki z najinih potovanj ter pisane doze za čaj. Prav fletno zgleda. In se poda k novemu tepihu. Pravzaprav dvema, enemu velikemu in enemu majhnemu. Ki sem jumalodane izsilila v Rutarju samo zaradi tega, ker sta črtasta, kosmata in pisanih barv (matching, seveda), med katerimi je oranžna natanko takšnega odtenka, kakršna je najina sedežna. Se je pa zato Uroš odločil, da bo vsakemu, ki mu tepih ne bo všeč, povedal, da sem ga izbrala jaz. Pujsek ;)

No, in tako najino stanovanjce počasi dobiva podobo doma. Čeprav zato vsakič, ko se peljeva iz ljube Koroške proti Ljubljani, najina Zelenka (Lantra) komaj potegne čez vse klance, tako je nabasana, midva pa še pol ure po tistem, ko prispeva pred hišo, stvari tovoriva v drugo nadstropje. Ampak je vredno. S čajem ali kavo (pa tudi s čim bolj kreftnim, za to je pri zadnjem tovorjenju poskrbel Uroš, hvala bogu) vam lahko zdaj postreževa tako kot se šika.

3 komentarji:

Barbara pravi ...

Baki,

Aaaaa aaaaa aaaaa......prva liga, napisano tako, da te kar slišim...... komaj čakam, da vidim.

Naslov mi pa na moj mail pošlji - čimprej.

Love Baki

majchy pravi ...

Sliiiiike---dokler ne pridem na krape :)))

Uživajta v čudežni deželi!

LP, Maja

5rca pravi ...

opla,čestitke.....velik užitkov ob vsakodnevni opravilih(zakonske dolžnosti pa to :P )!!
pa se kako slikico daj gor da vse vidimo,da se radovednost poteši.... pa javi se kaj.....uživajta 300 na sat.....