sreda, november 29, 2006

DA PHENOMENA


Punce fantje, tole je ena izmed boljših (in jaz nisem hitro navdušena in ponavadi vztrajam pri "posvojenčkih", ki so z mano že od nekdaj) "muzičkih" zadev, kar sem jih slišala zadnje čase...

- Moj okus za glasbo seveda variiara (kar pa ne pomeni, da mi je vseeno, kaj poslušam, daleč od tega)- odvisno od počutja, količino čokolade na dosegu roke (tudi to je včasih ključni dejavnik, ja), število oseb okoli mene (poskusite enkrat poslušat jazz v gneči, kjer se počutiš kot sardina, ni filinga) in trenutne sposobnosti se odklopit, ali pa, po drugi strani, vklopit. Aha, pa še to, prostor, kjer je definitivno najboljše poslušat glasbo, je zame letališče. Ko imam rukzak "varno" na poti do
"pravega" letala, knjigo na kolenih (odprto ali zaprto), pričakovanje v srcu in svobodo, da grem, kamor tisti moment paše. -


Ja, in Da Phenomena paše! Kjerkoli, kadarkoli (lahko kar zdajle: http://www.daphenomena.com/), kakorkoli, po moje bi bilo še "rikverc" fajn... :)
In če hočeš, tudi v vlogi sardine ali Empera3zz! In Upam, da za vedno! Da bosta fanta nadaljevala, v kar ne dvomim.

Skupaj sva, jaz in moj Da Phenomena CD, nepremagljiva v teh predprazničnih časih, ko je božična krama pobrala ves pravljični decembrski filing že sredi novembra in me bolijo oči (in srce) vsak večer ko se odpravim iz službe domov. Ker ni dosti, da ljudje okrasijo domove, trgovine in ulice, če pozabijo nase in z mrkimi pogledi potrošnikov hitijo, prebadajo hrbte in suvajo s komolci, da bi si prvi odrezali najlepši kos pogače. Ampak tole spada v drugo zgodbo.
Me pa fanta spravita v pravo razpoloženje, kapo dol. In je lažje čakat, da se zgodi vikend in da me Naj-te-sanjam (čez teden) fant poboža in pove, da je vse ok.

In, da ne bom tlačila v isti post še ostalih glasbenikov, ki so pustili odtise v mojih ušesih, bo seveda sledi še kakšen post. Ker se moje navdušenje nad slovensko glasbo hitro neha, namreč, bo samo eden. Pa še ne da se me poslušat raznih "Zakaj-kako-pa-saj-imamo-ja-veliko-dobrih-glasbenikov-pa-glasbene-želje-na-radiu-da-si-izbereš-glasbo-po-svojem-okusu- (ja, pa res, in izbiram lahko med atomičnim poskakovanjem, turbo krilci, hukanjem v noč, potolčenimi koleni in še čim podobno neum..., pardon, nevšečnim mojim ušeskom)-aja-pa-a-si-slišala-ta-novo-od-unega-lepega-kaj-je-že?" razpravljanj. Ne, hvala. Imam pa že raje, da me glasba udari takole nekje Iznad neba in se mi naredi lep dan.

Zato, let's Bring on the night in naj se misli odbijajo... Pejdap... papapara...


Aja, fanta, sorry, ker sem si "sposodila" fotke... (sej je Božiček vidu, mogoče bo zato kaka čokoladka manj, smrk...)


State of mind: fenomenalno...

3 komentarji:

majchy pravi ...

Barbi...
pred časom sem našla tvoj blog, čisto po naključju in sem skoraj celega prebrala na en mah...le seveda tebi-meni ljube pesmi sem si pustila kot cvetke sredi zime in jih, ker zadanejo, preberem, ko dvignem roke nad preostalim svetom.

No, pravzaprav pa sem hotla napisat komentar na tale post, ki je kakor pobran z mojega jezika in prepisan izpod mojih prstov. Morm it na kak koncert. Še prej pa te bom zahaklala za cd :)).

Bodi v cvetju...

LP, Maja

Barbara pravi ...

ooo, lepo, lepo...

mi moraš poslati nekaj tvojih pesmi, da se bom v prihajajočih zimskih večerih malo pogrela, saj veš, sem sama čez teden, brez Uroša, da bi priskočil na pomoč... ;)

za koncert se pa lahko kaj vidima, se itak bolj poredko...
CD pa spakiram za s sabo, grem jutri še malo na Koroško pogledat..

Do takrat pa Skupaj sva!

In naj se pozitivne misli odbijajo

Barbara

P.s.: Lahko kje tud tvoj blog najdem?

majchy pravi ...

alo, barbi...
ti bom poslala ob priliki, al pa ti kr sprintane prnesem - take stvari bolj začutiš, če jih konzumiraš iz papirja...

drgač pa na moj blog prideš kr s klikom na moje ime zgoraj...

se berema, vidima...bodi v cvetju...

LP, Maja